Kaget: Iki minangka pengaruh paling gedhe kanggo keputusan pelanggan kanggo tuku

R-C

Tau pesen roti isi amarga kanca utawa pasangan, lan mung apik?Tumindak prasaja kasebut bisa dadi piwulang paling apik sing sampeyan nate ngerteni kenapa pelanggan tuku - lan kepiye carane sampeyan bisa tuku luwih akeh.

Perusahaan nyelehake dolar lan sumber daya menyang survey, ngumpulake data lan nganalisa kabeh.Dheweke ngukur saben titik tutul lan takon pelanggan apa sing dikira sawise meh kabeh transaksi.

Nanging, umume perusahaan ora nggatekake pengaruh sing paling penting babagan keputusan tuku pelanggan: ngamati apa sing ditindakake para pelanggan liyane.

Kita wis suwe ngrembug babagan pengaruh saka tutuk, ulasan lan media sosial marang pelanggan lan keputusane.Nanging ndeleng wong liya - wong liyo lan kanca-kanca - nggunakake lan kaya produk duwe pengaruh gedhe kanggo keputusan tuku.

Nonton, banjur tuku

Peneliti Harvard Business Review kesandhung ing kasunyatan iki: Pelanggan umume mirsani pelanggan liyane sadurunge nggawe keputusan tuku.Apa sing dideleng penting banget kanggo nggawe tampilan babagan produk, layanan utawa perusahaan.Nyatane, "pengamatan kanca" duwe pengaruh sing akeh marang keputusan pelanggan kaya pariwara perusahaan - sing, mesthi, biaya luwih akeh.

Apa sebabe pelanggan rentan kanggo pengaruh peer?Sawetara peneliti ngomong amarga kita kesed.Kanthi akeh keputusan sing kudu ditindakake saben dina, gampang nganggep manawa wong liya nggunakake produk kasebut cukup apik.Dheweke bisa uga mikir, "Apa nyoba ngerteni dhewe liwat riset utawa nggawe tuku, aku bakal getun.

4 Sastranegara kanggo sampeyan

Perusahaan bisa nggunakake rasa kesed iki.Ing ngisor iki ana papat cara kanggo pengaruhe para pelanggan supaya tuku adhedhasar pengamatan peer:

  1. Mikir babagan grup, ora mung wong.Aja mung fokus kanggo adol siji produk menyang wong siji.Ing marketing, sales lan inisiatif layanan pelanggan, menehi pelanggan gagasan babagan carane bisa nuduhake produk sampeyan.Nawakake diskon klompok utawa menehi conto pelanggan kanggo diterusake menyang wong liya.Conto: Coca-Cola kaleng khusus ing sawetara taun kepungkur kanggo nyengkuyung ngirimake menyang "kanca", "superstar", "ibu" lan puluhan jeneng nyata.
  2. Nggawe prodhuk ngadeg metu.Desainer produk sampeyan bisa nindakake iki.Coba pikirake babagan tampilan produk nalika digunakake, ora mung nalika dituku.Contone, iPod Apple duwe kuping putih sing khas - katon lan unik sanajan iPod wis ora ana maneh.
  3. Ayo pelanggan ndeleng sing ora jelas.Mung nambahake jumlah panuku produk menyang situs web nambah dodolan lan rega pelanggan bakal mbayar, peneliti nemokake.Anekdot, pengunjung hotel luwih seneng nggunakake maneh andhuk yen diwenehi statistik babagan jumlah wong liya sing nggunakake maneh ing hotel.
  4. Sijine metu ana.Terusake lan nandur wong nggunakake produk sampeyan.Kerjane: Nalika Hutchison, perusahaan teknologi sing berbasis ing Hong Kong, ngluncurake produk seluler, dheweke ngirim wong enom menyang stasiun sepur ing wayah sore lungo nggawa handset kanggo narik kawigaten.Iku mbantu ngangkat dodolan awal.

 

Sumber: Diadaptasi saka Internet


Wektu kirim: Mei-23-2022

Kirim pesen menyang kita:

Tulis pesen ing kene lan kirimake menyang kita